Azot i sumpor u formulaciji Van Iperen Nitrofol su ključni
elementi ishrane žitarica. Odgovarajući odnos ovih elemenata pojačava stvaranje proteina , naročito kada se primenjuje u poslednjem delu vegetacije.
Ekstarkt Ascophilunm nodosum u ovoj formulaciji dodatno deluje na biljke biostimulativno poboljšavajući vitalnost i kondiciju biljaka smanjujući efekte stresnih uslova.
Van Iperen Nitrofol Liquid je rešenje za povećanje količine i kvaliteta proteina u žitaricama.
Ukupan azot ( N ) |
18 % |
Amonijačani azot ( NH4 ) |
2,1 % |
Amidni azot ( NH2 ) |
15,9 % |
Sumpor trioksid (SO3 ) |
6 % |
Organski ugljenik ( C ) |
0,9 % |
Ekstrakt morske alge |
3 % |
pH 5 |
preko lista ( folijarno )
Koncentracija primene za žitarice 1 - 1,5 % ; u voću i povrću 0,4 - 0,8 %.